april 3, 2019

Livet som företagare

Fler och fler väljer att bli företagare. Anledningarna är många, egen tid, bestämmer själv sin arbetstid, friheten när man vill jobba. Att vara företagare är inte bara positivt, det finns en annan sida av det valet. Ekonomi, redovisning, marknadsföring mm

Varför väljer man att bli företagare?

Det finns många svar på denna fråga. Det finns många fördelar med att jobba som företagare och många olika sätt att göra det på. Idag så har marknaden öppnat upp för helt nya lösningar då det gäller den administrativa biten som gör att företagaren kan helt ägna sig åt sig görande och inte lägga så mycket tid på pappersarbete som det var förr. Livet som företagare har många fördelar som gör det intressant. Att leva som företagare innebär också en tanke om vad ditt företagande ska handla om. I dag kan du vara egen företagare och arbeta hemifrån via nätet. Du kan starta en verksamhet via webben, men du kan också välja att vara den traditionelle företagaren inom en daglig bransch. Valet att bli företagare har ingen åldersskillnad, en del blir det i unga år, andra efter att varit anställt i många år. Valet handlar fortfarande om att bestämma över sitt eget liv och sin tid, men det är inte alltid en dans på rosor. Mycket behöver fungera, som marknadsföring, investeringar, redovisning, men framför allt konkurrensen som finns då fler och fler väljer att bli företagare. 

En lyckad satsning i livet som företagare

För att lyckas som företagare krävs det en del, inte bara en vilja att vara egen. Det krävs en struktur, en plan men framför allt en produkt eller tjänst som du kan sälja. Väjer du att bli egen företagare och vill lyckas behöver du vara medveten om alla regler och krav som ställs på dig innan du drar i gång din verksamhet. En tydlig marknadsföringsplan är viktigt innan du börjar. Att bygga upp en verksamhets som företagare kan ta 1-3 år. Då är det viktigt att det finns ett kapital som täcker uppstarten av din verksamhet. Var noga med att via skattemyndigheten och bolagsverket kolla vilken bolagsform du ska välja. Bolagsverket. Det finns en hel del olika bolagsformer med olika typer av ansvar och kostnader. Du kan även välja att skapa din egen verksamhet som företagare via andra bolag som sköter hela din administrativa del och därigenom betalar ut din faktiska lön. Detta kanske är en bra början för dig att starta din verksamhet som egen företagare.

En lyckad satsning i livet som företagare
En lyckad satsning i livet som företagare

Sammanfattning

Livet som företagare kan vara väldigt fritt och bekvämt men även en massa jobb som krävs för att en verksamhet ska fungera. Innan man börjar som egen företagare behövs en tydlig plan, en struktur, en produkt eller tjänst samt en tydlig marknadsföring. Bolagsformen som företagare är viktig och den behöver du granska för att finna en som passar dig. Att gå direkt till att vara egen företagare kräver ett kapital för det kan ta 1-3 år för att få en verksamhet vinstdrivande så att du kan ta ut din lön. Att starta som egen företagare kräver förtänksamhet och insikt om att det inledningsvis blir mer jobb än en vanlig anställning.

DELA MED SIG:
Företag 0 Replies to “Livet som företagare”