maj 13, 2019

Enkelt att starta eget

Har tankarna någon gång gått på att starta eget? Mångas svar på den frågan är förmodligen ja men det som stoppar många till att faktiskt ta steget och starta eget är att det kan kännas svårt. Hur ska man egentligen göra för att ta det där första steget till att starta sitt egna företag. Egentligen behöver inte drömmen om att starta det egna företaget vara speciellt långt borta. Det enda som krävs är att man har en bra ide som man är redo att verkligen satsa på, sedan är resten av resan till att starta det egna företaget relativt enkelt. Genom att följa några enkla råd så kan man vara igång med sitt egna företag på nolltid.

Drömmen om eget företag, men hur gör man?

1. Det första och absolut viktigaste att tänka på är såklart vad för företag det egentligen är man vill starta. Vilken produkt är det man vill sälja? Vilken tjänst är det man vill erbjuda kunderna? Genom att ha det klart för sig så kommer de följande stegen att vara hur enkla som helst. När man har en ide på produkt eller tjänst man kommer vilja erbjuda av sitt företag så är det bäst att få klart för sig vad det är man vill med sin produkt eller tjänst. Varför behövs produkten eller tjänsten? Vilket pris är rimligt? Vem behöver användning av produkten eller tjänsten? osv. Att vara säker och verkligen tro på det man erbjuder kommer att göra det hela enklare.

2. Det finns olika former av företag, vilket är smartast att välja? Enskild firma, aktiebolag eller kanske handelsbolag? det beror helt på vad det är man vill med sitt företag. De flesta brukar välja att börja med att starta en enskild firma, mycket på grund av att det inte kostar något att göra det. Är man seriöst med sitt företag så är det vanligt att sedan övergå till aktiefirma men man måste ha ett startkapital på minst 50 000 för att göra det och kan därför vara smart att först komma igång med företaget innan man tar det steget. Med enskild firma blir man själv ansvarig för alla företagslån vilket gör att det är smartare att starta aktiebolag när företaget börjar tjäna pengar. Ett handelsbolag kostar heller inte att starta men man blir själv ansvarig (alt. tillsammans med sin företagspartner) för alla skulder om företaget får sådana.

3. Syns man inte så finns man inte. När företaget är startat är det dags för att börja synas och första steget till det är naturligtvis att skapa en hemsida. På företagets hemsida berättar man med ord om vad det är för produkt eller tjänst och varför det är en vara eller tjänst som folk bör använda sig av. Säljer man kläder bör det finnas bilder på plagget och annan viktig information som storlekar, priset, vad plagget är gjort av och annan information som kan vara viktigt för kunden som är intresserad av att köpa plagget. För att verkligen synas så är det smart att sedan marknadsföra sin hemsida så att eventuella kunder ser vad det är man erbjuder.

DELA MED SIG:
Företag 0 Replies to “Enkelt att starta eget”