juni 20, 2019

Bästa namnet för ditt företag

Du har en toppen ide och du har lyckats hitta någon som har investerat i dig, en lokal kan vara färdig och möjligen har du också nycklarna i handen. Men en sak fattas fortfarande ditt företagsnamn, och det är lätt att fastna här, det är mycket att tänka på. Du vill ha ett namn som fastnar hos folk och som gör att man kommer ihåg ditt företag. Men lugn, det finns många tips på hur man skapar det perfekta företagsnamnet. Vi guidar dig igenom dem nedan.

Fastnat helt i namn djungeln?

Det finns hjälp att ta till. Om du känner dig helt låst, helt fast och inte kommer någonstans med att hitta ditt rätta företagsnamn så finns det hjälp att få. Specialiserade företag på som arbetar just med namn på företag är stort just nu. Men vill du hellre fortfarande fundera själv eller med din affärspartner så bör du tänka på att namnet bör väcka ett intresse hos en potentiell kund men det bör också vara relativt klart utifrån namnet vad du säljer eller vad ditt företag erbjuder.

Man bör heller inte satsa på ett alltför smalt namn, till exempel ett namn som har med en specifik vara att göra, vad ska man isåfall göra om man också börjar sälja en annan vara?

Några enkla regler som är relativt lätta att komma ihåg, är att ditt företagsnamn ska vara kort specifikt och enkelt. Ett pluspoäng blir det om man använder ett namn som sticker ut, det gör att man som kund enklare minns företaget.

Tänk tidlöshet och även modernitet

Att välja ett företagsnamn som är tidlösa är ett genidrag och kan göra att du lätt fångar nya kunder då trendiga namn kan göra att det inte är så populärt ett par år längre fram i tiden.

Viktigt är också att ha ett namn som fungerar internationellt, och det är är såklart speciellt en bonus om du satsar på en internationell karriär framöver.

Och samma med domännamn, om du inte just nu har en hemsida så vill du kanske framöver skaffa en, tänk på att skaffa dig ett företagsnamn där domännamnet är tillgängligt, viktigt är också att domännamnet och företagsnamnet inte betyder något konstigt på till exempelvis engelska.

Sista praktiska tipsen

Be vänner, familj och grannar om hjälp, ibland kan det också kännas lättare att fråga en främling, och ofta kan de också vara den som är mest ärliga i sin åsikt. Fråga helt enkelt varenda människa du känner och låt dina vänner och din familj att rösta om namnet. Undersök helt enkelt vad omgivningen anser, men se till att du bara använder ord som är positivt laddade i namnet.

Sista praktiska tipsen
Sista praktiska tipsen

Nöj dig inte. Du vill ha ett namn som du kan använda i åratal efteråt så se till att det är ett du känner dig bekväm med och när du väl har hittat det där perfekta namnet så är sista steget att registrera sitt nya företagsnamn hos bolagsverket. Lycka till.

DELA MED SIG:
Företag 0 Replies to “Bästa namnet för ditt företag”